Estetika lica

estetika-lica
Background Service
Estetika lica

Estetika lica

PROFESIONALNA ESTETIKA LICA – do lepog i negovanog izgleda uz savremene metode i u duhu dobre lekarske prakse

 

 

Mezoniti
Terapija IPRF-om
Hijaluronski fileri

 

 

Mezoniti

Posle 30-te godine koža gubi svoj prirodan tonus. 3D mezoniti su jedna od metoda kojom se sprečava dalje opuštanje kože i održava se njen jedar i zdrav izgled.

Šta su 3D mezoniti?

3D mezoniti su biorazgradive niti koje se resorbuju za 48 meseci. Na mestu njihovog ubrizgavanja stvara se mreža kolagena koja zateže kožu. Krajnji rezultat terapije nije samo podizanje i zatezanje kože, već koža postaje i mekša. Najveća prednost ovog tretmana je što nakon resorpcije novoformirani kolagen stvara svoju prirodnu nit.

Procedura terapije mezonitima

Pre terapije pravimo konsultaciju sa svojim stručnim timom lekara, gde određujemo tačnu regiju koju želimo da tretiramo. Tretman započinjemo nanošenjem lokalnog anestetika kako bi izbegli neprijatnosti I bol izazvan uvođenjem igle. Na mestu uboda ostaju samo male tačkice koje se povlače par sati posle intervencije.

Rezultati su odmah vidljivi, ali pun efekat terapije očekujemo za dva meseca. Efekat je potpuno prirodan izgled lica, bez gubljenja mimike.

Najčešće tretirane regije?
  • gornji deo lica
  • donji deo lica
  • regija srednje trećine lica

Ovu terapiju preporučujemo za nazolabijalne brazde, horizontalne bore na čelu, bore između obrva.

Kome je namenjena terapija 3D mezonitima?

Namenjena je osobama oba pola. Starosna granica nije definisana, ona zavisi od stanja kože. Prosek godina je od 35 pa naviše.

Ovakav vid terapije se preporučuje osobama sa slabim tonusom kože, dubokim borama I opuštenom kožom.

Broj tretmana 3D mezonitima i kontraindikacije

Dovoljan je jedan tretman 3D mezonitima kako bi se postigao željeni izgled i moguće je po potrebi tretman ponoviti za 2 godine.

Terapija 3D mezonitima se ne preporčuje kod osoba koje imaju poremećaj koagulacije krvi, infekcije kože, ekcem, jake alergije, autoimuna ili onkološka oboljenja.Terapija IPRF-om

Šta je PRF?

IPRF (Platelet-rich fibrin) je trombocitima obogaćen fibrin, frakcija krvi bogata faktorima rasta. U regiji glave i vrata koristimo ga za poboljšanje koštane regeneracije i brže zarastanje hiruških rana kod oralno hiruških, parodontoloških i implantoloških intervencija, kao i za estetiku lica.

Procedura terapije IPRF-om?

PRF terapija počinje uzimanjem venske krvi pacijenta. Izvađena krv se centrifugira u epruvetama bez dodatka i dobijamo 100% prirodan preparat, koji aplikujemo u kožu. Matične ćelije i faktori rasta predstavljaju novu metodu podmlađivanja i regeneracije kože iz sopstvene krvi pacijenta. Oni podstiču sazrevanje fibroblasta i keratinocita koji imaju bitnu ulogu u stvaranju novih krvnih sudova i samim tim dolazi do stvaranja novog mladog tkiva kože.

IPRF terapiju koristimo za:
  • smanjenje bora na čelu
  • smanjenje bora oko očiju
  • smanjnje bora između obrva
  • smanjenje nazolabijalnih bora
  • smanjenje bora smejalica
  • tretiranje ožiljaka od akni
  • tretiranje tzv. groznice (herpes reakcije na usnama)
  • podsticanje rasta kose
Oporavak

Nakon zahvata može doći do pojave crvenila, otoka i do bola u predelu koji smo tretirali.

To sve nestaje kroz par sati. Odmah nakon terapije pacijent se može vratiti svojim dnevnim obavezama.

Rezultat

Terapija se radi jednom mesečno. Već posle prvog tretmana vidi se poboljšanje i osveženje kože. Potrebno je uraditi tri terapije u razmacima po mesec dana. Posle toga tretman se može ponoviti jednom godišnje.

Kome je namenjena IPRF terapija?

Ovaj vid terapije se izuzetno delotvorno pokazao u regeneraciji kože lica, vrata, kod povećanja volumena usana, kod uklanjanja aknoznih ožiljaka, uklanjanje podočnjaka, poboljšava rast kose i preporučljiv je kod pacijenata koji imaju problema sa herpesom.

Kontraindikacije

Ovaj vid terapije se ne preporučuje kod pacijenata sa autoimunim oboljenjima, sa disfunkcijom trombocitatrombocitopenijom, trudnicama, kod hroničnih bolesti jetre i kod pacijenata na antikoagulantnoj terapiji.

 


Hijaluronski Fileri

Šta je hijaluron?

Hijaluronska kiselina je glikozaminoglikan. To je potpuno prirodna supstanca koja se već nalazi u vezivnom tkivu kože. Njena uloga je da vezuje vodu i tako omogućava hidrataciju kože. Sa godinama, dolazi do resorpcije hijaluronske kiseline u koži i do pojave bora.

Kome je namenjena terapija hijaluronskim filerima?

Ova terapija je namenjena svim uzrastima.

Preporučujemo početak terapije kada primetite prve bore. Tako se bore lakše koriguju i smanjuje se njihovo produbljivanje. Terapija hijaluronom se ponavlja jednom godišnje.

Regije koje mozemo tretirati hijaluronskom kiselinom:

  • lice
  • vrat
  • jagodice
  • obrazi
  • usne
  • bore na čelu iIi u korenu nosa
  • bore oko očiju
  • nazolabijalne brazde (bore smejalice)
  • manji ožiljci
Procedura terapije hijeluronskom kiselinom

Terapiju počinjemo nanošenjem lokalnog anestetika u obliku kreme na mesto koje tretiramo.

Posle toga aplikujemo hijaluron. Zahvat je jednostavan. Traje do 15 minuta i efekat  je vidljiv odmah nakon tretmana. Oporavak  je kratak i možete odmah da se vratite dnevnim obavezama. Neposredno posle tretmana se može pojaviti blago crvenilo kože, otok ili svrab u tretiranoj regiji. Kod popunjavanja usana, otok može da traje nekoliko dana. Dok se otok i crvenilo ne povuku, ne savetujemo izlaganje suncu, solarijum i jaku hladnoću.

Kontaindikacije
 • trudnoća i laktacija
 • osobe koje su pri prethodnim tretmanima ove vrste imale alergijsku reakciju
 • hijaluron ne treba aplikovati na mestu gde su prethodno ubrizgavani nerazgradivi produkti (npr. silikon)
Priprema za tretman

Nekoliko dana pre terapije ne savetujemo uzimanje aspirina i C vitamina, zato što povećavaju rizik nastajanja modrica. Nikako ne raditi pilinge kože.