Blog

higijena

Kvalitet rada je važan, bezbednost pacijenata je najvažnija!

 Verujemo da bezbednost od infekcije u današnje vreme treba da bude presudan faktor u izboru ustanove gde ćemo se lečiti. Zato i želimo da vas informišemo o preparatima koje koristimo kao i o procedurama za održavanje i kontrolu higijene u našoj ordinaciji.

Higijena ordinacije nam je uvek bila izuzetno važna. Zato već godinama koristimo proverena sredstva italijanske firme Zhermack, sa širokim spektrom delovanja, podvrgnuta strogim standardima i po najnovijim evropskim normama. Tako osiguravamo bezbednost od, kako do sada poznatih virusa i bakterija, kao i od COVID-19.

Za dezinfekicju instrumenata koristimo preparat Zeta 1 ultra:

Posle dezinfekcije, kontrole ispravnosti i temeljnog čišćenja, instrumenti se sterilišu u autoklav sterilizatoru. Kontrola uspešnog rada sterilizatora se vrši tako što se test kapsula svakih šest meseci nosi na analizu u laboratorije AQUALAB i Konzilijum, zasebno, kako bi se dvostrukim ispitivanjem potvrdila uspešnost procesa sterilizacije i time sterilnost instrumenata.

Za dezinfekciju površina koristimo Zeta 3 maramice:
Otiske zuba i radove koji izlaze iz ordinacije dezinfikujemo sa Zeta 7 sprejom:
Podovi se dezinfikuju sa Zeta 4 wash:

Sav medicinski otpad se odvozi specijalnim vozilima i uništava od strane kompanije GreenClean, čime štitimo i okolinu.

Sa ovim sredstvima, opremom  i novim protokolima rada, sigurni smo da nam je ordinacija zaista čista i bezbedna za sve nas, pacijente kao i zaposlene.

O novim protokolima koje smo uveli u svrhu bezbednosti i zaštite, čitajte takođe na našem blogu.