Ordinacija Ristić

Mesto gde se o vama brine

Dobro došli u Stomatološku ordinaciju Ristić

Porodica Ristić se bavi medicinom više od 100 godina, a stomatologijom od 1962. Znanje i iskustvo se prenose generacijama, a primenom najsavremenijih tehničkih dostignuća i stalnim usavršavanjem, Stomatološka ordinacija Ristić prati svetski nivo usluga u stomatologiji.

Kako mi radimo

Naš tim

Galerija

 

 

Trudimo se da sagledamo sve aspekte oralnog i opšteg zdravlja pacijenta i stvorimo širu sliku, uključujući navike u ishrani, higijeni, eventualni strah od stomatoloških intervencija i u skladu sa tim, prilagođavamo plan terapije. Takodje se dogovaramo i o ekonomskim mogućnostima kako bismo dobili estetski, trajan i finansijski prihvaljiv rezultat. Od 2007. primenjujemo  MI koncept lečenja.

Prioriteti u radu su: dobra komunikacija sa pacijentima, bezbolno lečenje, preciznost, upućenost i edukacija pacijenata.

Komunikacija sa pacijentima

predstavlja osnov za postizanje međusobnog razumevanja i poverenja. Trudimo se da pružimo aktivnu pažnju i razumevanje svojim pacijentima, da im posvetimo dovoljno vremena i da ih uverimo da nam je rešenje njihovog problema važno. To je osnova za dobar odnos i poverenje da radimo u njihovom najboljem interesu. Sagledavamo kroz razgovor šta su njihove želje i mogućnosti i tako zajedno pravimo najbolji plan terapije.

Svakom pacijentu želimo da pružimo neophodan edukativni sadržaj za unapređenje zdravlja usta i zuba u skladu sa modernim MI konceptom lečenja i time doprinesemo razvoju svesti kod pacijenata o mogućnostima modernog lečenja danas.

Bezbolno lečenje

je prioritet! To je ono što je najvažnije da bi se pacijent osećao sigurno kod stomatologa.

Najveća prepreka održavanju zdravih zuba je strah od bola. U današnje vreme bolna intervencija je sasvim neprihvatljiva jer postoje metode za potpuno bezbolan rad. U prevazilaženju straha od stomatoloških intervencija, veliku ulogu igra lekar koji mora imati strpljenja da pomogne pacijentu da se ovog straha oslobodi i izgradi odnos poverenja

Preciznost

u radu je nešto što je izuzetno važno i doprinosi rezultatima kojim težimo. Za sve intervencije se koristi stomatološki mikroskop (Carl Zeiss Eye mag pro S) i na tom polju dr Luka Ristić ima patetntnu prijavu za inovaciju.

Interaktivnost

u izboru terapije je važan aspekt kojem poklanjamo posebnu pažnju. Uz upotrebu animiranijh softvera i virtuelnog dizajniranja izgleda, olakšano je objašnjavanje problema i potencnijalnih rešenja, što je prvi i najvažniji korak kojim pacijent sam usmerava terapiju prema svojim željama, potrebama i mogućnostima. Video snimak pomaže pacijentu da:

  • na ekranu vidi šta je to što mu izaziva tegobe
  • razgovara sa lekarom o (za njega) najboljem načinu rešavanja problema
  • vidi rezultat terapije
Edukacija pacijenata

o njihovom zdravlju, kako se ono može unaprediti i održavati, od vitalnog je značaja. Razlog što šira populacija ima brojnih problema sa zubima i strahom od stomatologa je nedovoljno informisanje pacijenata.

Pomoću internet stranice ordinacije, preko video prezentacija u čekaonici, softvera i kamera kojima se služimo u toku rada, pacijenti stiču znanje kako da poboljšaju zdravlje svojih zuba na efikasan i savremen način.

Tokom radnog vremena sve vrste informacija moguće je dobiti putem telefona i email-a. Obaveštavanje zakazanih pacijenata o posetama ordinaciji se redovno sprovodi putem automatizovanih SMS telefonskih poruka dan uoči zakazanog termina, kao i obaveštavanje o isteku 6 meseci od poslednje kontrole.


Naš tim

dr Luka Ristić

stomatolog

Doktor stomatologije od 2003. Od 2005. vodi porodičnu stomatološku ordinaciju dr Ristic. Od 2007. saradnik GC europe na evaluaciji stomatoloških materijala. Interesna oblast: estetske protetske i konzervativne restauracije u okviru modernog MI pristupa u lečenju. Bavi se inovacijama u struci i ima patentnu prijavu za inovaciju hirurških lupa Carl Zeiss.

Dora Ristić

menadžer ordinacije

  • Diplomirala na Filološkom fakultetu, katedra za Norveški i Engleski jezik, Cluj-Napoca, Rumunija, 2005
  • IT podrška, Genpact, Bucurest, 2006
  • Marketing aistent, Armatura SA, Cluj, 2007
  • Menadžer zubotehničke laboratorije TANDRAO, Cluj-Napoca, 2008 – 2010
  • Menažer stomatološke ordinacije i zubotehničke laboratorije Ristić od 2010

 

Naši saradnici

Oralno hirurške intervencije:
Prof. dr Milan Petrović

doktor medicine, doktor stomatologije, specijalista maksilofacijalne hirurgije, redovni profesor Stomatološkog fakulteta u Beogradu

(iz ordinacije ABDENTAL)

dr Jevto Lukić

doktor stomatologije, specijalista oralne hirurgije

(iz ordinacije DENTALSMILE)

Ortodoncija:
Prof. dr Vladimir Ristić 

doktor stomatologije, specijalista ortopedije vilica, redovni profesor Stomatološkog fakulteta u Kragujevcu

(iz ordinacije Orthoart)