Minimális Intervenció

Új módszer a fogkezelésben: A Minimális Intervenció intelligens fogászat

A hagyományos fogkezelés csak a betegség tüneteit kezeli és nem a kiváltó okot. A betegek akiknek a fogazata rosszabb minőségű, védelem nélkül maradnak és végtelen fogpótlásra és javításra szorulnak.Ezzel ellentétben, a Minimális Intervenció lehetővé teszi a betegeknek hogy fogaikat megőrizzék. Minimális erőfeszítéssel elérhető a fogak tartós egészsége .

Az a fogászat amelyik csak a betegség tüneteit kezeli nem tud hosszú távon sikeres lenni.A Minimális Intervenció viszont tud!

Ezt a gyógymódot világszinten elismert szakfogorvosok csapata, tudósok, kutatók és oktatók fejlesztették ki. Ugyanígy, a GC-Japán több évtizede fejleszti és tökéletesíti a gyógyszerészeti készítményeit.Ennek köszönve a fejlett országokban szabványos a MI.

A Minimális Intervenció (MI) lehetővé teszi a problémás fogszuvasodás és a parodontopátia megértését és így sikeresen leküzdhetjük. A fogászati praxisban MI-nek köszönhető az intelligens és megbízható gyógyítás. A rendelőnkben 2007. óta a MI gyógyítási elképzelést alkalmazzuk, törekedve a folyamatos fejlődésre.

MI® négy síkon fejti ki hatását:

1. Felismerni és értékelni a fogszuvasodás korai fázisában minden lehetséges rizikós tényezőit (táplálkozás, higiénia, öröklődés…) minden páciensnek személyre szabva.

 

 

 2.A fogak javítását korszerű bioaktív, úgynevezett intelligens anyagokkal végezni, amelyek maguk is védenek az újabb szuvasodástól, igy a fogak egészsége jelentősen megjavul.Megakadályozni a fogszuvasodás keletkezését a kockázati tényezők hárításával vagy csökkentésével.

 

3.Felújítani a demineralizát fogzománcot és megvédeni a további károsodástól.

 

 

4.Követés.Ellenőrzés, előre megbeszélve a pácienssel, a kockázat fokának függvényében.

 

 

MI megközelítés az egyéni sajátosságokhoz alkalmazkodva

A MI elképzelés a különböző korosztályhoz és az egyéni sajátosságokhoz alkalmazkodik: a gyermekek, felnőttek és a idősebbek, várandósok, nagyobb rizikós betegek igényeihez.Ennek értelmében felszereltségünk :

  • bakteriális és nyál- diagnosztikai tesztek amelyek felfedik azokat a pácieseket akik hajlamosak a fogszuvasodásra
  • termékek amelyek segítik az ásványok egyensúlyát megtartani és megakadályozzák a betegségeket
  • biomimetikus resztoratív anyagok amelyek megújítják és védik a fogakat

MI® alkalmazás kretein belül, a fogminőség javítása céljából, ajánljuk:

 • a beteg fogakat meggyógyítani és lecserélni a hibás töméseket újakra, úgynevezett ”okos tömésekre”. A klasszikus fogtömő anyagok hiányossága, hogy nagy valószínűséggel újabb szuvasodás jelentkezik. A MI anyagok messzemenően pontosbban követik a fog körvonalait- ezzel megkönnyítve a szájüreg higiéniáját.A fluortartalma és az úgynevezett vegyi kötődés a fog szerkezetéhez megakadályozza a fogtömés szélein jelentkező újabb fogszuvasodást. A fluor a tömítő anyagból kiszivárog a tömítés széleire, így megvéd a szuvasodástól. Ugyanúgy, a fluor az oldatból és a pasztából bejut a tömítésbe –feltöltve azok tartalékait!
 • Az alacsony fluórkoncentrációjú szájüreg öblítő folyadék redszeres használata (könnyen megtalálható a gyógyszertárakban).
 • Olyan rágó gumik használata amelyek xilolt tartalmaznak (ellenőrizze le hogy tartalmazza e az a rágó amit használ)
 • A rendelőben végzett hathavi ellenörző vizsgálatkor használatos helyi fluorizációja a fogaknak.
 • A remineralizációs MI Tooth Mousse fogkrém (rendelje meg a fogorvosnál).

 

Tudjon meg többet a MINIMÁLIS INTERVENCIÓ alkalmazásáról a fogászatban.

Minimal intervention dentistry
MI DENTISTRY HANDBOOK (pdf)