Fog Implantátumok

Zubni implanti
Background Service
Fog Implantátumok

Fog Implantátumok

Mi a fog implatátum?

A fogimplantátumok titánium vagy kerámia csapok amiket sebészileg a állcsontra az íny alá építik be. Ezek mű foggyökerek. Lehetővé teszik a fogorvosnak hogy fogkorona pótlást ültessenek rá. A fogpótlás lehet kerámia vagy fém és kerámia kombinációja.

A fogászati implantátumok okos felületek lehetővé teszik a tökéletes kapcsolódást az állcsonttal, kivédik az elfertőzést, lecsökkentik az implantátum kilőkésének lehetőségét.Felszíni rétegéből olvadással kálciumot és foszfátot old ki ami segíti a csontosodást. A csont az implantátum felszínéhez nő amivel biztosítja a tökéletes benövést. Ezzel az összenövéssel az implantátum funkcionálissá válik. A benövés lehetővé teszi hogy az állcsont és az implantátum megosszák a rágási terhelést. Az ezüst nano-részecskéi befedik a felszíni réteget hogy csökkentsék az elfertőzést. A felszíni réteg olvadásával ezüst oldódik ki ami a mikróbák ellen hat. Ezzel az antibiotikumok mennyisége korlátozható és biztosítja a fertőzés elleni védelmet az implantátum helyén.

Az implantátumok széles skálája fellelhető, azonban csak a prémium tipusú rendelkezik ilyen tulajdonsággal.

Ki lehet a fogpótlás jelöltje?

A fog implantátumok kockázatának széles skálája létezik, de a kockázatok csökkentésének módjai vannak. Ezek a szempontok megértése, a jó és nyílt kommunikáció az orvos és a páciens között, a kockázat értékelése és kívánság és lehetőség hogy lecsökkentsük azt a lehető legkisebb mértékre, meghatározza a páciens személyére szabott legmegfelelőbb terápiát. Ezzel garantált a páciens hosszútávú elégedettsége, mert nincs olyan téma amelyről nem beszéltünk és megtárgyaltuk azt. Az a legjobb ha ezt írásban adjuk,hogy a pácienst emlékeztesse az ajánlott karbantartásra és a megszokáshoz. Az ilyen hozzáállás minimumra csökkenti a nem kívánt helyzeteket.

Az implantátum beültetése

A beültetés folyamata azonos attól függetlenül hogy egy, vagy több implantátumról van szó.

A beültetés folyamatának sorrendje a következő: a 3D ortopán elemzése adatokat szolgáltat a terápiás terv készítéséhez a fogimplantátum beépítéséhez szükséges fogcsontok mennyiségéről. A terápiás terv kidolgozása után, az intervenció előkészítéséhez meghatározzák a gyógyszert-elkezdődhet egy beültetés ami fél óráig, de több implantátum beültetése akár több órát is tarthat. A páciens ellenőrzésre jö a következő napmajd attól számítva háromtól négy hónapig kell várni a csontbenövéshez.

Az ideiglenes fogpótlással meghatározzuk a végleges fogazat alakját és színét hogy a páciens ebben az időszakban megbízhatóan meggyőződjön az új ideiglenes fogakról és megtárgyalja a fogorvosával, hogyan tudnának a végleges fogak mindinkább megfelelni a páciens elvárásainak.Itt elsődlegesen a fogak színére, alakjára és méretére gondolunk.

A végleges fogkorona vagy protézis elkészítése 7-től 14 napig tart. Nálunk inkább a csapokkal rögzített koronákat részesítjük előnyben a cementezetekkel szemben, mert az lehetőséget ad hogy az elkövetkezőkben szükség szerint levehetjü és korrigálhatjuk őket, míg a cementezett koronáknál ez nem lehetséges.

 

Sinus lift

Az implantátumok leggyakoribb akadálya az állcsontozat színuszainak természetes üregei. Ebben az esetben Sinus lift (arcüreg emelés) műtéttel pótoljuk csontállományt a nagyörlő és kisörlő fogak régiójában. A csontot az állcsont és az arcüreg közé juttatjuk, ami az orr mindkét oldalán található. A műtétet száj- vagy arcsebész végzi, miután folytatható a fog implantálás.Azoknál a pácienseknél akik szeretnék elkerülni a Sinus lift műtétet, alternatív megoldást ajánlunk mint amilyen a kivehető fogpótlás implantátumos rögzítéssel, amikor az implantátum beágyazásához elegendő a csontállomány.

Az igényes beavatkozáskor vagy a rendkívül félős pácienseknél, a nyugtatók megoldást jelentenek.Bármelyik intervenció elvégezhető nyugtatókkal, különösen a bonyolultabbak, ily módon az átfogóbb sebészeti beavatkozás idejére jelentősen lecsökkenthető a stressz.

Komputerrel irányított implantológia

Fájdalom, duzzanat és sebvarrás nélkül. Navigációs modellek készítése amelyekkel precízen és gyorsan meghatározható az implantátum helye, 3d számítógépes meghatározással.

 A teljes protézis korszerű helyettesítése

Abban az esetben ha a páciensnek minden foga hiányzik egyik vagy mindkét állkapcsában, protézissel pótolható vagy fogimplantátumokkal rögzített protézissel.

A páciensnek kényelmesebb a rögzített a természetes fogazat érzését nyújtva. Az implanton rögzített protézis hasonló a atachmenes(csapok) részleges protézishez, ami szintén stabilitást garantál.Azzal a különbséggel, hogy tisztántartáskor a kivehető részt el kell távolítani és kézben mosni.

Mind a két esetben elérhető az esztétikai csúcs.A rögzített fogpótláshoz hattól nyolc implantáta kell állkapcsonként. Az implanton rögzített protézis kevesebb implantum beépítésével megoldható, ami csökkenti a munkadíjat.Legjobb esetben, az ilyen protézishez négy implanta beágyazása nélkülözhetetle.

A végleges fogpótlás néhány hónappal az implanta beültetése után készíthető, időközben ideiglenes protézist kell viselni. Amennyiben a páciens egy idő után több implanta beépítése mellett dönt és rögzített fogpótlást szeretne, ez lehetséges de előre kell vetíteni.