Fogprotetika

protetika
Background Service
Fogprotetika

Fogprotetika

Hollywood smile-hogyan legyen tökéletes a mosolyunk?

A mosoly a lélek tükre és úgy is lehet őszintén, szívből mosolyogni ha fogaink nem tökéletesek sem alakzatban, sem színben.Ugyanakkor a korszerű irányzatok tökéletességet diktálnak.

Rendelőnkben elkészíthetjük az ideális arányú és kinézetű fogazatot, amellyel biztosítjuk az annyira áhított hollywoodi mosolyt. Ezt legkönnyebben a veneerekkel (lumineerekkel) érhető el vagy porcelán koronával.

 

Fogászati héjak

A fogak borítása héjjal egy modern módszer, amelyet egy minimális beavatkozás gyógyítási elvén alkalmaznak a a fogesztétikában, hogy elkerüljék a nagy területet felölelő egészséges fogszövet fúrását.

A kiválasztott páciens, vagyis az ideális alany az ilyen kezeléshez: nincs koronája a látható zónában, megvan a látható mosoly zóna összes foga, valamint azok a páciensek, akiknél alacsony a fogszuvasodás kockázata.

A héjak vagy a veneerek kompozitból vagy porcelánból készülnek.

A kompozit egy olyan anyag, amelyet a fogjavításnál is alkalmaznak. Esztétikusan szerényebb a porcelántól és kevésbé tartós, mint a porcelán héj. Idővel hajlamos a színváltoztatásra és az újabb fogszuvasodásra, a héj és a fogszövet között. Előnye a porcelánnal szemben, hogy olcsóbb.

A porcelán héjak esztétikusan szebbek és tartósabb megoldások. CAD CAM készülékkel (számítógépes 3D nyomtatás) készülnek CEREC rendszerben, ami nagyfokú pontosságot és gyors előállítást tesz lehetővé.

Hogy mennyire kell fúrni, az a konkrét szituációtól függ és ez minden páciensnél más. Ezért szükséges egy átfogó vizsgálat és a kommunikáció a páciens és az orvos között előfeltétel! Igazán törekszünk megérteni a páciens kívánságait és kielégíteni igényeiket, amennyiben ez lehetséges és ajánlott.

A különböző megoldások egy számítógépes programon szimulálhatóak, amellyel meghatározható a fogak alakja és színe, pont mint az elkészítés irányvonalai.

Az elkészítésnél, amennyiben ez szükséges, további javításokat végzünk, amíg a munka készen nem lesz a rögzítésre.
Rendelőnk gyakorlata, hogy munkánkat kizárólag és csak akkor rögzítsük , ha a páciens meggyőződött a tükörben hogy a kezelés megfelel az elvárásainak.

Fémmentes és fémkerámia koronák

Az eltávolított fog klasszikus fogpótlására vagy a meglévő fogak helyreállítására szolgál. Amennyiben csak egy fogat kell rekonstruálni, akkor az szóló korona. Ha egy vagy több hiányzó fogat kell pótolni, akkor hídról beszélünk.

A hiányzó fog pótlására nagyon gyakran implantátumot választunk, a mindennapos gyakorlatban nem ez a legmegfelelőbb választás.Az első ok az, hogy a kerámia hidaknál drágább, meg az implantátumok kidolgozásának ideje hosszabb mint a hidaké.

A hidak olyan összekötött fogkoronák, amelyek mind a két szélén az állkapocsba beágyazott meglévő fogakra támaszkodnak.Hogy egy hidat beépítsünk, a szomszédos fogakat, mint hordozókat, körbe kell csiszolni. Tehát a dentális kerámia híd készítéséhez szükségeltetik hogy mind a két oldalán meglegyen az állkapocsba beágyazott természetes fog. A hidakat fémkerámiából vagy tiszta kerámiából készítik.

A foghéjjal ellentétben, amik csak a meglévő fog külső részét takarja, addig ebben az esetben a meglévő fog rekonstruálásakor az egész fogat beborítja.Különösen ez akkor alkalmas, ha megnövekedett a kockázata az újabb fogszuvasodára, mert a fogat maximálisan megvédi.Mind a két korona tipust a páciens úgy éli meg mint a saját természetes fogát, a különbség csak az esztétikában van- a fémmentes opció javára, amikor is elérhető a lehető legtermészetesebb hatás.