Gyermekfogászat

Dečja stomatologija
Background Service
Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

A gyermekfogászat akkor a leghatékonyabb ha megelőző jellegű.Korai gyermekkorban kell rögzíteni azokat a értékes szokásokat amik a fogszuvasodás kockázatát a minimunra csökkentik.

 

 

 

Kedves szülők ez az oldal önökhöz szól.

Nem tudjuk elégé kihangsúlyozni a korai ellenőrző vizsgálat fontosságát a gyermekeknél. Akkor kívánatos, amikor még nincs szükség semmilyen beavatkozásra.

Pozitív fogászati tapasztalattal segítsék fejleszteni a gyermekek önbizalmát és azokat a jó szokásokat amik egy életen át elkisérik.

 

A gyermek első látogatását a fogászaton kettő és három éves kor között kell megejteni hogy fokazatosan szokjon hozzá és megalapozza a bizalmat.Kívánatos lenne hogy a gyermek első látogatása ismerkedés véget és ne a probléma megoldása miatt történjen.A fogorvoson múlik, hogy kedves és nem tolakodó módon a gyermek számára kellemessé tegye ezt a találkozást.

6 havonta kell a rendszeres ellenőrző vizsgálatot megejteni, azonban ha gyermeke hajlamos a fogszuvasodásra, akár gyakrabban is. Ez azért fontos, hogy kis betegeinket ösztönözze fogaik gondondoskodásáról.

Ebben hatásos szövetségesünk az MI alkalmazása, ami jelentősen megkönnyíti munkánkat, világos irányvonalával és felszereltséggel ami a sikert biztosítja.Minimális Intervenció vagyis MI a fogszuvasodás korszerű kezelése ahol ezek az irányelvek:

    • A fogszuvasodás kockázati tényezőit felismerni
    • A kockázati tényezők kizárása vagy csökkentése
    • A demineralizált fogzománc helyreállítása és rekonstruálása

A gyakorlatban ez így zajlik:

  1. Az ellenőrző vizsgálatban megállapítjuk hogy a gyermek napi szinten coca-colát fogyaszt. Van néhány romlott foga és néhány fehér folt a fogain. A foglepedék tesztje kimutatja a hiányos szájhigieniát.
  2. Tanácsoljuk a szénsavas italok elhagyását, a demineralizált foltokat MI pasztával kezeljük, a hibákat megfelelő anyaggal (pl. EQUAI Forte GC ) kijavítjuk. A szájhigiéniát xilitolos rágógumi használatával korrigáljuk és három hónap múlva ellenőrző vizsgálatot jegyzünk.

Ilyen hozzáállással egyszerű módon ellenőrzésünk alá vonjuk a biztonságos orális egészséget.