Hagyományos fogászat

za-straniceKS
Background Service
Hagyományos fogászat

Hagyományos fogászat

Hagyományos fogászat-újszerűen

Az utóbbi években a fogászati anyagok javulása és fejlődése jelentős mértékű. Az előnyük az, hogy lehetőséget kaptak intelligensen alkalmazkodni a különböző helyi változásokhoz a környezetükben, valamint a fog természetes szerkezetét utánozzák.

 

A fogszuvasodás kezelése

Az foginy gyógyítása

Megelőzés

 

A fogszuvasodás kezelése

A fogszuvasodás keletkezésénnek újszerű megközelítése és az úgynevezett Okos tömés újító módszerekkel gyógyít amit Minimum Intervenciónak (MI) hívunk. A MI hatása 3 irányú:
 1. A fogszuvasodás kockázati tényezőjének felismerése
 2. A kockázati tényező elhárítása vagy minimalizálása
 3. A demineralizált fogzománc helyreállítása és felépítése

 

A szájüregben denimeralizációs és remineralizációs folyamatok váltakoznak. A fogak károsodása a demineralizációs folyamatban keletkezik. Az ételek savas tartalma és a szájban lévő baktériumok káros lebontó hatása a fogzománcra hat és károsítják azt. A demineralizációs folyamat ellentéte a remineralizáció- amikor az ásványi anyagok beépülnek a sérült fog szerkezetébe.Amikor túlsúlyba kerül a demineralizáció, megjelenik a fogszuvasodás.

EQUIA GC biokompatibilni materijali za aktivnu remineralizaciju zuba.

 

Ennek a problémának az orvoslására új biokompatibilis anyagok jelentek meg, mint pl. EQUIA GC, amely megteremti az egyensúlyt oly módon, hogy kálcium, fluorid és hidroxil ionokat szabadít fel, amikor a fog körüli intraorális pH érték a kritikus pH 5,5 alá esik.Sőt, a fogkrémekből és az oldatokból a fluort megköti és így tartalékolja.

Az intelligens tömések jobban tapadnak a fogszélekhez és ezzel csökkentik a szuvasodást tömés alat, ami legtöbbször a régi tömés cseréjéhez vezet.

Ismerkedjen meg az Intelligens fogászattal blogunkban

 


A fogíny gyógyítása

A fogmosáskor jelentkező vérzés, véres nyom az almaharapásban, rossz szagú szájlehelet, tompa fájdalom, viszketés a fogakban, rendellenes fogazat és a fogak lazulása biztos jelei a fogínybetegségnek vagy más néven parodontopátiának. Már egy szimptóma a fentiek közül elegendő kell hogy legyen a fogászati ellenőrzéshez.

A parodontopátia a fogíny betegsége, valamint a fogak körüli csontok és a fogakat a csontba szilárdan rögzítő inak betegsége . Ez a betegség roncsolja a szöveteket, ami végső esetben fogvesztéssel járhat. Ez egy lassú folyamat, fokozatosan roncsolja a fogak körüli szöveteket.A parodontozis legfőbb okozói a foglepedékben megtelepedett mikroorganizmusok, a helytelen szájhigiénia, a dohányzás, nem megfelelő fogpótlás és fogtömés, valamint néhány általános megbetegedés.

 

Parandontopátia kezelése a mikroorganizmusok kiiktatása figyelmes szájhigiéniával és a fogkő eltávolításával történik. A gingivitis kezdeti szakaszában javulás érhető el a lerakódás és a fogkő eltávolításával, valamint a páciens oktatásával a tökéletesebb szájhigiénáért.

Az előrehaladott stádiumnál paradontális zsebekkel és csontveszteséggel- összetett gyógymódra van szükség.

Novina Smart elv abban rejlik, hogy innovatív módon megakadályozza a következményeket amit a kórokozó baktériumok okoznak a fogínyen. A különbség az korábbi megelőzéstől a kórokozó baktériumokat ferőtlenítése és a hasznos baktériumok betelepítése a szájba.

A hasznos baktériumok tejsava, a Lactobacillus reuteri (Prodentis) eredetileg a jó szájhigiéniával rendelkező emberből van izolálva, akinek nem volt gondja a fogínnyel vagy a fogszuvasodással. Minden tabletta legalább 200 millió élő Lactibacillus reuteri baktériumot tartalmaz, amelyek nagy számukkal túlszárnyalják a kórokozó baktériumokat a szájban. Így, okos módon ellehetetleníti a káros hatást a fogakra és a nyálkahártyára.

A használata klinikailag tesztelt több, mint 20 tudományos tanulmányokban, és biztonságos a gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek és állapotosoknak.


Megelőzés

A fogszuvasodás megelőzése és a fog minőségének javítása

A Mi Paste GC használatával tudjuk fokozni az aktív remineralizálást.

A Tooth Mousse krém tulajdonsága és előnye a 900 ppm egyedi, szabadalmaztatott fluorid alakjával:

  • Enyhíti a lepedék pH változását
  • Megakadályozza az S. Mutans és Sobrinus kötődését és a szaporodását
  • Reminerizálja és ellenálóbbá teszi a fogzománc sérülését és a fogzománcot
  • Optimalizálja a fluorid átvitelét és bevitelét a zománc által

Ízesítés: földieper, vanília, menta, sárgadinnye, vegyes gyümölcs.

A krém nem elérhető a gyógyszertárakban, a mi rendelőnkben lehet beszerezni.

 

Ha többet szeretne tudni arról, hogyan javítja ez a krém a fog szerkezétenek minőségét, olvassa el a gyártó, GC EUROPE honlapján és nézze meg az animációs filmet:

 

Tudjon meg többet a MINIMÁLIS BEAVATKOZÁS fogászati hozzáállássról.

 


Okos kefék az okos fogmosáshoz


A fogkefe szenzorokkal felszerelt amik a fekvését és az irányulását követik. Visszajelzést ad az egyedülálló mosási technikáról- a mosás több területén. A fogkefe szó szerint feltérképezi a szájat egy 3D területen mosás közben. Így segít abban, hogy azok a területek is meg legyenek mosva, amik könnyen kimaradnak. Ha a fogkefe nagy nyomást végez az érzékelőre, a fogantyú pulzálni fog, és figyelmeztet arra, hogy a nyomást csökkenteni kell.

Az okos fogkefét csak vezetni kell a megfelelő helyekre és a többit ő elvégzi.